Protocols Covid-19  CIS Centre Salut Mental

 

Benvolguts companys,

Després de quasi dos mesos  i mig, d’aquesta situació excepcional d’Emergència Sanitària  pel COVID-19, esperant que tothom estigui el més bé possible de SALUT i molt més, us comuniquem:.

 • Que ens vàrem veure obligats el 16 de març a reduir les activitats   d’“Ambulatori i Hospital de Dia” a “Serveis Mínims” a nivell “Presencial” i seguir amb l’atenció a “Distància” via online”.
 • Hem seguit tot aquest temps, fent atenció a “Distància” de forma telemàtica via telèfon, videotrucada, Skype, etc, per cobrir les responsabilitats amb tots els usuaris i en especial amb la mútua DKV, per seguir cobrant la càpita i pagar despeses.
 • S’han produït com és normal en situacions tant excepcionals, reaccions molt variades i contradictòries, des de molt més compromís i responsabilitat al contrari, per part del personal i els professionals, que en el seu moment valorarem.
 • S’ ha seguit atenent als pacients ingressats, intentant fer els menys ingressos possibles per evitar riscos i només s’han ingressat persones negatives de COVID-19, però darrerament s’han disparat els ingressos i amb casos molt greus, tenim ara 31 persones ingressades en aquest moment, un 120%.
 • S’han atès “Urgències” les 24 hores i els serveis d’”Ambulatori i Hospital de Dia” a “Distància” en general i a nivell “Presencial” quan era estrictament necessari.
 • També s’ha facilitat la medicació, les baixes, els informes i d’altres necessitats dels usuaris i de les famílies.
 • A partir d’aquest 18 de maig, s’ha reiniciat l’activitat de “Consultes Externes” de forma lenta i progressiva, combinant les visites a “Distància” amb altres “Presencials” segons les necessitats i els professionals.
 • Entre el 18 de maig i 2 de juny, es prepararà la posada en marxa de nou de l’ ”Hospital de Dia”, de forma molt lenta i progressiva, vetllant sempre per la seguretat i la protecció de la salut de tots i totes.
 • Es vàrem fer les proves de “PCR”, el passat dijous dia 14, estem a l’espera de resultats definitius, que en principi són negatius. Està previst fer les proves també als usuaris de l’”Hospital de Dia” abans de començar la seva vinculació a l’activitat.
 • Si és possible, també es farà al personal i als usuaris que no vàrem venir a la primera vegada a fer-se les proves.
 • Us adjuntem amb aquest Post, un nou “Protocol General del Centre”, a partir del dia 18 de maig, amb dos Annexes I i II, que són els complements al protocol per aprofundir en els diferents serveis i actuacions d’abans i d’ara, per aquesta situació tant excepcional i confosa.
 • A la vegada que estem preparant de cada professional, un llistat amb tots els usuaris atesos en el darrer any de maig 2019 a maig 2020, que es farà arribar a tots per posar una x als que voleu que us citin en les vostres agendes, en les properes setmanes.
 • Sempre que es produeixen situacions excepcionals, els usuaris es desconnecten i es perdran una bona part dels mateixos i tenir que connectar amb ells per tornar a vincular-los poc a poc.

Restem a la sencera disposició.

SALUT per totes i tots.

Ramon Blasi

Direcció

 

 

 

 

ir a Protocol General del Centre

Dr. Ramon Blasi Ras

Dr. Ramon Blasi Ras

Psiquiatra

Director Médico en CIS Salud Mental
Su dilatada trayectoria en el ámbito de la Salud Mental Comunitaria le han valido diferentes premios:

Premio otorgado en el X Congreso Mundial de Psiquiatría, “Experiencias en Rehabilitación Psicosocial en la Comunidad”, obtenido en 1996, en Madrid
Premio Solidaridad otorgado por el Parlamento de la Generalitat de Cataluña, “Instituto de Derechos Humanos”, en 1999
Premio de Honor Vila de Gracia por haber convertido el barrio de Gracia, en Barcelona, en un referente en el ámbito de la “Rehabilitación Psicosocial” y la “Integración Sociolaboral”, obtenido en el 2009.

 

Hablar con el Dr. Ramon Blasi